Innig tevreden beelden

Mijn opleiding kreeg ik aan de Vrije Academie te Nijmegen bij docentElly met haar bronzen vlindervrouwen als Cor Beugeling, Ed van Teeseling en Charles Hammes.

Mijn beelden stralen vaak iets vrolijks uit, roepen een glimlach op of hebben iets vertederends. Of ze nu luieren, dansen of hun vleugels uitslaan, mijn bronzen vrouwen lijken stuk voor stuk innig tevreden met hun bestaan.

Als kind wist ik al dat ik later iets creatiefs zou gaan doen. Toen ik 17 jaar was kreeg ik mijn eerste boetseerlessen en later volgde ik gedurende 5 jaar lessen in modelboetseren. In 1973 maakte ik mijn eerste bronsje en sinds 1976 werk ik uitsluitend in brons. Ik begon al snel mijn werk te exposeren en had het geluk vanaf het begin met goede galeries samen te werken. In mijn werk streef ik er naar vorm te geven aan een 'emotie'. Vaak correspondeert dat met mijn eigen Elly van den Broekgevoel van dat moment. Meestal maak ik vrouwenfiguren en benadruk graag mooie lijnen en romige rondingen die op hun beurt weer uitnodigen tot aanraken. Maar hoewel de buitenkant belangrijk is wil ik vooral de binnenkant laten zien.

Het leven als beeldend kunstenaar is voor mij de enige natuurlijke manier van leven. Maken waar ik zin in heb, doen wat mijn gevoel mij ingeeft, stoeien met het materiaal, heerlijk! Ik hou van mijn werk en ben enorm gedreven. Reden genoeg lijkt me om tevreden te zijn.

Elly van den Broek